17 Aralık 2010 Cuma

FUT methode mbt haartransplantatie van hairistanbul

De FUT Methode
De FUT (Folliculaire Unit Transplantation) methode is een behandeling die  wereldwijd het meest wordt toegepast. Een gedeelte van het haar wordt op het achterhoofd kortgeschoren. Indien het haar voldoende lengte heeft is dit echter goed te camoufleren. Het donormateriaal wordt dan verkregen door een aaneengesloten stripje huid uit de net geschoren plek uit het achterhoofd te halen. Deze strip bevat haarwortels met genetische informatie voor levenslange haargroei. De lengte van de strip is afhankelijk van de gewenste grootte van de behandeling.

De strip wordt vervolgens door laboranten onder een speciale microscoop opgesplitst. Uit deze huid worden vervolgens de folliculaire units gehaald. Dit zijn haarwortels bestaande uit 1 of meerdere haren. De FUT haartransplantatie kan tot 4.500 grafts (circa 11.000 haren) met goed resultaat worden uitgevoerd.
 
Vervolgens wordt er door de arts kleine sneetjes(slits) in het betreffende gebied van het hoofd aangebracht. Dit gebeurt zeer zorgvuldig. De sneetjes worden onder zeer uiteenlopende hoeken gezet. Dit omdat ‘natuurlijk haar’ ook een wirwar is van inplant. Zo wordt het resultaat natuurlijker en zal er geen ‘polletjes effect’ ontstaan. De huid wordt gehecht en er zal een smal litteken overblijven wat onder de haren(min 8 mm) niet zichtbaar zal zijn. De behandelduur volgens de FUT-methode is afhankelijk van het aantal grafts (4 tot 7 uur). Uiteraard word u lokaal verdoofd en zal u een kalmeringsmiddel krijgen voor de behandeling zodat u zich meer ontspannen zal voelen.


 

Voordelen:


- 3.500 grafts (totaal 9.000 haren) is per behandeling mogelijk.
- Lang bewezen methode. (Wereldwijd tienduizenden behandelingen)
- Van de getransplanteerde haren groeit minimaal 95% permanent terug.
- Deze haren zullen in de toekomst dus niet meer uitvallen.
- De gezondheidsrisico’s zijn zeer gering.

Nadelen:

- Litteken in het donorgebied (dikte potloodlijntje).
  Maar dit kan weer dicht getransplanteerd worden door de tweede behandeling met de FUE-methode.
- Kans op lichte zwelling na de behandeling.(ca 3 dagen).
- Hechting dient u te laten verwijderen door uw huisarts.
- Resultaat zal volledig zichtbaar zijn na ca 6-8 maanden.


De medische wasbeurt
De volledige behandeling duurt doorgaans 4 tot 7 uur en wordt afgesloten door een medische wasbeurt.Tenslotte worden de instructies voor de eerste nacht doorgenomen met één van de verpleegkundigen. De volgende ochtend volgt er nog een laatste controle. Na de verzorging van het litteken en een laatste wasbeurt, kan de patiënt terug naar huis.
Deze methode biedt een natuurlijk resultaat!
Doordat de slits slechts een doorsnede hebben van maximaal een halve millimeter, kunnen de grafts bij de FUT haartransplantatie zeer dicht naast elkaar geplaatst worden. Hierdoor is het mogelijk tot 90 grafts per cm² te plaatsen en kan een zeer grote haardichtheid worden bereikt. Deze techniek wordt ook wel dense packing genoemd. Na de FUT haartransplantatie zal er op de plaats waar de donorstrip is verwijderd, één dun litteken overblijven. Het litteken zal worden gecamoufleerd door uw haar, indien dit niet korter dan 1 cm wordt gedragen. Na een paar maanden zal het resultaat van de haartransplantatie FUT methode optimaal zijn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder